Obavijesti

Humboldt-Kolleg u Rijeci

Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Leibniz-Institut für Ost- und Südosteuropaforschung u Regensburgu organiziraju ove jeseni Humboldt-Kolleg pod naslovom Kontinuiteti i diskontinuiteti u jugoistočnoj Europi. Organizatori su prof. dr. sc. Neven Budak, Filozofski fakultet u Rijeci i prof. Ulf Brunnbauer, ravnatelj Instituta u Regensburgu. Humboldt-Kolleg na kojem će se okupiti brojni znanstvenici, humboldtovci i mladi istraživači održat će se 30. rujna do  2. listopada 2024. na  Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Jezici skupa bit će njemački i engleski.

Tribina "Društvo smeća: između propasti i održivosti"

Klub hrvatskih humboldtovaca poziva Vas na tribinu u utorak, 25. lipnja 2024. u 17 h, Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika, Frankopanska 5a, Zagreb.

Milan Pelc: Andrija Medulić Schiavone – grafički genij manirizma

Klub hrvatskih humboldtovaca poziva Vas na predavanje u utorak, 26. ožujka 2024. u 18 sati, Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika, Frankopanska 5a, Zagreb.

Humanistika bez okvira

Povodom utemeljenja nagrade Viktor Žmegač Klub hrvatskih humboldtovaca i Odsjek za germanistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pozivaju na okrugli stol u utorak, 21. studenoga 2023. u 18 h, Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika, Frankopanska 5a, Zagreb.